Faste støttegrupper

Kom med i en fast støttegruppe, mød andre, der også kæmper med en spiseforstyrrelse eller selvskade og støt hinanden i at finde gode måder at håndtere livets svære sider.


Find støtte hos ligesindede

Kæmper du med en spiseforstyrrelse eller, kan en fast gruppe i LMS give dig tryghed til at dele alt det svære med andre i samme situation. Du møder nogen, som måske er nået længere på vejen, og som kan give dig håb. Sammen kan I støtte hinanden til at komme videre. I kan hjælpe hinanden til at udvikle øget selvværd og selvtillid, og I får mulighed for at skabe et socialt netværk.

De faste støttegrupper er et forløb over 10-12 gange med ca. 8 deltagere, og vi kører støttegrupper for spiseforstyrrelser og selvskade flere steder i landet. Afhængigt af behovet er støttegrupperne delt op så dem man møder i videst muligt omfang minder om hinanden i ft. sygdom og alder. (Vi gør opmærksom på at vi pt. ikke har støttegrupper for personer under 15 år)

Grupperne køres af en af vores professionelle gruppeledere.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til LMS mandag - torsdag
mellem kl. 11.00 - 12.00.

 


I støttegruppen får du råd og vejledning til, hvordan du i det daglige kan håndtere de svære situationer, du kan opleve, når du kæmper med selvskade. Forløbet i gruppen er ikke terapi og kan derfor ikke erstatte et egentligt behov for behandling, men er primært en hjælp til at komme videre.

Derfor tager vi bl.a. fat på relevante emner og temaer som fx:

  • Hvilke årsager der kan være til, at man har en spiseforstyrrelse eller selvskade
  • Hvordan det er at have et ekstremt fokus på mad, udseende og vægt samt fx overdrevet dyrkelse af motion
  • Udfordringerne ved at indgå i eller undgå sociale sammenhænge, hvor der er mad indblandet
  • Redskaber til at håndtere og få forståelse for, hvad det er der sker, når man har en spiseforstyrrelse
  • Du får mulighed for at tale om de oplevelser, der kan være svære eller føles som et tabu at tale med andre om
  • Du får råd og vejledning til, hvordan du kan arbejde med dit selvværd og få en bedre indsigt i dine udfordringer
  • Dine erfaringer eller bekymring er er måske, at andre ikke forstår dig, at du ikke bliver hørt, eller nogle bliver vrede eller meget kede af det. Vi vil skabe nogle trygge rammer, hvor der ikke er nogle, der dømmer dig
  • Du får mulighed for at lette dit hjerte, og møde personer, der står i en lignende situation, som dig selv. Eller også møder du nogle, der er nået længere på vejen ud af en spiseforstyrrelse eller selvskade, som kan give dig håb. Sammen får i mulighed for at støtte hinanden til at komme videre

Vi står desuden klar til at hjælpe, hvis du ønsker råd til hvordan, du kan søge videre hjælp 

Vores erfaring er desuden, at støttegruppen ofte fungerer som et frirum, hvor du kan tale frit fra hjertet uden at bekymre dig om andres fordomme. Støttegruppen kan på den måde fungere som en ventil for alle de følelser, du går rundt med, og som kan være svære at rumme alene.

En fast støttegruppe er et forløb, hvor I mødes i den samme gruppe 10-12 gange, og hvor der altid er en professionel gruppeleder til stede.

Når du er fast støtte af LMS, kan du benytte dig af alle vores mange tilbud, herunder DROP-in grupper.
Du kan tilmelde dig som fast støtte her.

Vi starter løbende nye grupper op, men da der er stor efterspørgsel på at komme med i de faste støttegrupper, kan det være, at vi er nødsaget til at skrive dig på en venteliste over interesserede. Du kan blive skrevet på til en fast støttegruppe på vores tidsbestilling mandag til torsdag fra kl. 11 - 12.

For at skabe et trygt rum, er der i alle vores støttegrupper fuld anonymitet og tavshedspligt. Det gælder både for gruppelederen og for deltagerne.

For at I som deltagere kan have tillid til hinanden og tale frit, er det derfor en forudsætning, at du som deltager er indstillet på at respektere tavshedspligten.

Hvis du har spørgsmål til faste støttegrupper eller har brug for en at tale med, er du velkommen til at ringe til os på 7010 1818 mandag til torsdag kl. 16-19. Vil du skrives op til en fast støttegruppe skal du ringe til tidsbestillingen på 7010 1818 mandag til torsdag kl. 11 - 12.

Se alle tilbud

Støt LMS

Støt LMS