Chatrådgivning

Mandag - torsdag fra kl. 16.00 - 19.00 sidder vi klar ved computeren for at støtte dig via vores chat. Her kan du anonymt dele dine tanker og bekymringer med en uddannet rådgiver.

 


Få hjælp over chat
  • Er du i tvivl, om du lider af en spiseforstyrrelse eller selvskade?
  • Har du en spiseforstyrrelse, eller skader du dig selv?
  • Er du pårørende eller fagperson?

Chatten er for alle, og her har du mulighed for at dele dine tanker og få svar på dine spørgsmål.

Om LMS chat

På LMS’ chat kan du have en en-til-en samtale med en af vores uddannede rådgivere, der selv har personlig eller faglig erfaring med spiseforstyrrelser og/eller selvskade.
Chatten er et supplement til vores øvrige rådgivning og åben for alle.

Chat i et sikkert miljø

Du chatter i et sikkert miljø: Ingen andre kan se, hvad I skriver

  • Du vælger selv dit login og kan være helt anonym
  • Kommunikationen slettes, når samtalen er slut
  • Dialogen er personlig og foregår kun mellem dig og rådgiveren

Vi gør opmærksom på, at rådgivningssamtaler i perioder bruges internt til uddannelse af frivillige rådgivere, som er med på "lyt". Dette gælder for både personlige samtaler samt for rådgivning på telefon, chat og sms. Du er fortsat helt anonym, når du henvender dig, og alle samtaler behandles fortroligt. Dvs. at samtalerne hverken optages eller gemmes efter endt samtale.

Chatten er for alle, der har spørgsmål vedrørende spiseforstyrrelser og selvskade. Det kan være, at du selv kæmper med en spiseforstyrrelse, at du har en veninde, der skærer i sig selv, eller at du har brug for at vide, hvordan du som forælder kan hjælpe din søn eller datter.

Du er helt anonym, og vi gemmer ikke oplysninger om dig. Når chatten starter, vil du blive bedt om at oplyse køn, alder, hjemkommune, og hvor du har hørt om LMS – men vi kan ikke finde frem til dig ud fra disse generelle oplysninger. Du vil også blive bedt om at bedømme chatten, så vi hele tiden kan blive bedre. Når chatten slutter, slettes hele samtalen.

Alle rådgivere har tavshedspligt og må ikke sige til andre, hvad I har chattet om. Når samtalen er slut, slettes den. Hvis du har lyst, kan du gemme det, I har chattet om, på din computer, så du altid kan læse det igen.

Rådgiveren kan være optaget, og derfor kan du skrive dig på køen, så du ikke hele tiden skal holde øje med, hvornår rådgiveren er klar. Når det bliver din tur til at chatte, vil du høre en ringetone, og der lyser en grøn knap i kø-vinduet. Du skal klikke på knappen inden 30 sekunder, for ellers går turen videre til den næste i køen. Hvis ikke du svarer, når det bliver din tur til at chatte, bliver du rykket én plads tilbage i køen. Du kan altid melde dig på køen igen.

En chatsamtale kan vare op til 60 minutter. 

Du chatter med en rådgiver, der har et stort kendskab til spiseforstyrrelser og selvskade. Alle rådgivere arbejder frivilligt og bruger gerne deres fritid på at chatte med dig.

Du er altid velkommen til at chatte igen en anden dag. Du må også ringe anonymt til telefonrådgivningen på telefon 7010 1818 eller skrive en mail til raadgivning@lmsos.dk.

Det er forskellige rådgivere, der er på vagt, så du vil komme til at chatte med forskellige rådgivere. De er dog alle rigtig dygtige, så det gør ikke noget, at I chatter sammen for første gang.

Støt LMS

Støt LMS