Videorådgivning

Har du langt til en af vores rådgivninger, men brug for en personlig samtale, så er vores videorådgivning måske løsningen for dig. Du kan få videorådgivning via nettet hver tirsdag fra kl. 16-19. Her kan du anonymt dele dine tanker og bekymringer med en uddannet rådgiver, hvor I både kan se og høre hinanden.

• Er du i tvivl, om du lider af en spiseforstyrrelse eller selvskade?
  • Er du fyldt op af mange tanker om kost, vægt og udseende?
  • Har du en spiseforstyrrelse eller selvskade?
  • Er du bekymret for en ven, et familiemedlem eller en af dine elever?
  • Har du det bedst med at tale med en rådgiver ”face to face”, men bor ikke i nærheden af en af vores ni rådgivninger?

Så er videorådgivning en mulighed for dig. Her har rådgiveren god tid til at lytte, og er altid parat til at give dig den støtte og hjælp, du har brug for.

OBS lukket d. 25. september grundet sygdom

Onlinerådgivning

Har du langt til en af vores rådgivninger, men brug for personlig rådgivning, så er vores onlinerådgivning måske løsningen for dig.

Du kan få onlinerådgivning via video med os hver tirsdag fra kl. 16-19. Her kan du anonymt dele dine tanker og bekymringer med en uddannet rådgiver. En onlinerådgivningssamtale betyder, at I både kan se og høre hinanden.

Sådan gør du:

Tryk på AV-samtale-ikonet ovenfor. Herefter vil du få 4 basis-spørgsmål, du skal besvare for at få adgang til systemet. Når disse er besvaret, vil samtalen gå igennem til en rådgiver.

Er der kø på AV-rådgivningslinjen, kan du fx chatte i stedet. Det gør du her.

Alle, der har spørgsmål vedrørende spiseforstyrrelser og selvskade. Det kan være, at du selv kæmper med en spiseforstyrrelse, at du har en veninde, der skærer i sig selv, eller at du har brug for at vide, hvordan du som forælder kan hjælpe din søn eller datter.

Du skal have en computer med mikrofon og højtaler eller headset, et webcam og en internetforbindelse Derudover skal du bruge enten Chrome eller Firefox som browser (det er det program, du bruger til at gå på internettet med). Du kan desværre ikke bruge Internet Explorer. På Mac kan du bruge safari.

Online rådgivningssamtaler er anonyme. Alle rådgivere har tavshedspligt. Når samtalen er slut, kan vi ikke finde oplysninger om dig.

Den frivillige rådgiver, du taler med, sidder dog i et mindre lokale, hvor der også sidder andre frivillige rådgivere, hvilket gør, at du kan opleve lidt baggrundsstøj.

Ud over den frivillige er der også altid en koordinator til stede i lokalet under samtalen med dig. Den frivillige, som du taler med, har nemlig løbende mulighed for at tale med en koordinator, hvis der er spørgsmål, rådgiveren ikke selv kan svare på.

Vi anbefaler, at du er alene, når du får av-rådgivning. Der skal være ro omkring samtalen, dvs. du skal være et sted, hvor du kan tale uforstyrret med den frivillige rådgiver.

En samtale varer oftest 30 – 45 minutter. Tidsgrænsen er sat, så vi kan nå at hjælpe så mange som muligt.

Du taler med en rådgiver, der har et stort kendskab til spiseforstyrrelser og selvskade. Alle rådgivere arbejder frivilligt og bruger gerne deres fritid på at chatte med dig.

Du er altid velkommen til at få en samtale en anden dag. Du må også ringe anonymt til telefonrådgivningen på telefon 7010 1818 eller skrive en mail til raadgivning@lmsos.dk.

Det er forskellige rådgivere, der er på vagt, så du vil komme til at tale med forskellige rådgivere. De er dog alle rigtig dygtige, så det gør ikke noget, at I taler sammen for første gang.

Onlinerådgivningen er åben tirsdag kl. 16–19. Du kan logge ind via vores hjemmeside, hvor der på forsiden er et orange ikon, som du skal klikke på. Hvis du vil være sikker på at få en samtale, kan det være en god ide at booke en tid. Det gør du mandag til torsdag kl. 11-12 på tlf. 70101818.

Fordi rådgiveren er optaget. Du kan derfor altid stille dig i kø. Så behøver du heller ikke holde øje med, hvornår rådgiveren er klar. Når det bliver din tur til at tale, vil du høre en ringetone, og der lyser en grøn knap i kø-vinduet. Du skal klikke på knappen inden 30 sekunder, for ellers går turen videre til den næste i køen. Hvis ikke du svarer, når det bliver din tur til at tale med en rådgiver, bliver du rykket én plads tilbage i køen. Du kan altid melde dig på køen igen.